meny mobile
Tillbaka

Johanna Willig-Rosenstein

Dansare

Född: Frankrike

Johanna Willig-Rosenstein, född i Frankrike, är en mångfacetterad artist vars praktik sträcker sig bortom rörelse och innefattar även sång och performativt utforskande.

Mellan 2019 och 2023 arbetade Johanna som dansare och konstnärlig assistent för Isabella Soupart i Bryssel. Hon har varit en integrerad del av Alexandra Bachzetsis kreativa arbete, och samarbetat med henne i flera produktioner sedan 2018, inklusive samarbeten med artister som Paul B. Preciado. Johanna har även frilansat med olika koreografer, bland annat Cie Alias ??under ledning av Guilherme Botelho, Manuela Bachman, Johanne Saunier och Rami Be’er på Kibbutz Contemporary Dance Company.

Johanna fick pris för sitt soloframträdande i ”Steve Reich Project” av Isabella Soupart/Quatuor MP4 på Fringe Festival i Edinburgh (2019).

Johanna tog examen i modern dans vid CND i Lyon 2022. Dessförinnan var hon en del av det unga kompaniet Le Marchepied i Lausanne i regi av Corinne Rochet och Nicolas Pettit. Hon avslutade sin utbildning 2016 vid Maslool Professional Dance Program i Tel Aviv, regisserad av Naomi Perlov och Offir Dagan, och även på Dance Study Program vid KCDC i Israel. Hennes akademiska sysselsättningar inkluderar också flera års dansstudier vid konservatoriet i Dijon, Frankrike.

Johanna kom till Cullberg säsongen 2024/2025.

”Jag står vid ett vägskäl i min konstnärliga karriär, ivrig att ge mig ut på okända territorier, ständigt utvecklas och aldrig söka en fast destination.” Med ödmjukhet och en genuin kärlek till konstformen ser Johanna fram emot att utforska nya kreativa vägar och få kontakt med publiken genom sina framträdanden med Cullberg.