meny mobile
Tillbaka

Shai Faran

Dansare

Född: Israel

Shai Faran är en israelisk dansare, lärare och koreograf. Efter att ha studerat dans i Israel, dansade hon på Kibbutz Contemporary Dance Company II, Sigma Ensemble och Dafi Altabeb Dance Group. Efter ett par år av frilansande började hon känna ett behov av att exponeras för nya intryck och flyttade till Europa för en utbildning vid SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) där hon vidgade sina kunskaper och började utveckla sin forskning, praktik och metoder för undervisning och skapande.

Shai har arbetat med ett flertal olika koreografer, som Jule Flierl, Matej Kejzer, Maya M.Caroll, Zoe Knights, Yuval Pick, Shumpei Nemoto, Maura Morales Alessandro Sciarroni David Hernandez, Martin Kilvady med flera. Hon har uppträtt runt om i Europa och undervisat inom olika ramar för professionella dansare, högutbildade BA- och MA-program, icke-dansare och nybörjare samt i öppna workshops runt om i världen.

Hon har skapat flera verk och har bland annat fått stipendier och stöd från America-Israel Cultural Foundation, stiftelsen uppkallad efter Ehud Manor, kultursenaten i Berlin, Fonds Darstellende Künste och Neu Start Kultur Fond.

Under de senaste åren har hon undervisat i modern dans och improvisation, samtidigt som hon har utvecklat sitt eget konstnärliga arbete, samt jobbat som frilansande dansare, lärare och koreograf.

Hon gick med i Cullbergs danskompani 2024.

Webbplats: www.shaifaran.com