meny mobile
Tillbaka
18.12.2019

Cullberg lanserar podcast – Cullberg Talks

Cullberg, Sveriges ledande samtida danskompani, lanserar en podcast om dans: Cullberg Talks. I podcasten möter Cullbergs medarbetare verksamma på dansfältet i samtal om dans och konst. I det första poddavsnittet pratar kompaniets konstnärlige ledare Gabriel Smeets med koreografen Alma Söderberg om hennes konstnärskap. Alma Söderberg är knuten till Cullberg under tre år och just nu aktuell med verket The Listeners som har premiär med nio Cullbergdansare på Norrlandsoperan 24 januari 2020.

I nästa poddavsnitt samtalar Cullbergs dansare Suelem de Oliveira da Silva med koreografen Jefta van Dinther som också han är knuten till Cullberg 2019-2021. Avsnittet finns tillgängligt nu på fredag 20 december.

– Vi vill nå publiken på många olika platser, utöka och fördjupa dialogen. Vi vill presentera flera olika intressanta röster från det samtida dansfältet för att också bredda kunskapen om konstformen, säger Stina Dahlström verksamhetsledare Cullberg.
Cullberg Talks kommer ut med ett nytt avsnitt en gång i månaden och finns där poddar finns.

För mer information, kontakta:
Erica Espling, PR- och Marknadsansvarig
erica.espling@cullberg.com
070-602 27 01
www.cullberg.com

Cullberg är ett nationellt och internationellt repertoarkompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Vi arbetar kontinuerligt för att en stor publik i Sverige och utomlands ska få möta samtida dans. Tillsammans med koreografer och konstnärliga team från hela världen undersöker vi idéer om hur dans kan definieras, produceras och presenteras. Det utforskande arbetet är grunden i kompaniet och vårt bidrag till dansens utveckling som konstform. Cullberg är ständigt i rörelse i centrum av den internationella dansscenen. 2019-2021 arbetar vi exklusivt med tre koreografer: Alma Söderberg, Deborah Hay och Jefta van Dinther. I kompaniet är 17 dansare verksamma som alla har en central roll i skapandet av varje verk, tillsammans med det tekniska teamet och produktionsteamet. Cullberg leds av Gabriel Smeets, konstnärlig ledare och Stina Dahlström, verksamhetsledare. Cullberg är en del av Riksteatern.