meny mobile
Tillbaka
12.10.2023

Cullberg presenterar Hooman Sharifi med 25 dansare på Orionteatern

– Hooman Sharifis arbete har alltid haft en förmåga att engagera och aktivera. Han tar dansen, kraften i det kollektiva och individen på största allvar. Det skapar en speciell intensitet i rummet, vilket jag ser fram emot att uppleva, säger Kristine Slettevold, konstnärlig ledare, Cullberg.

Kampen står i centrum och ur den reser sig dansarna, som individer och tillsammans. Musiken av DJ Neda Sanai är en fusion av hiphop och gamla iranska visor som kompletteras med lyrik av poeterna Merima Dizdarević, Athena Farrokhzad och Burcu Sahin.

While in battle I’m free, never free to rest blir Kristine Slettevolds första egna programlagda premiär i repertoar som konstnärlig ledare för Cullberg. I föreställningen medverkar 25 dansare med olika dansbakgrund, både från Cullbergs ensemble och från street dance-scenen.

– Vi kompletterar vår ensemble och utökar antalet dansare för att skapa en kraftfull kollektiv upplevelse. Det blir en hyllning till dansen, dansandet och styrkan i det som kan uppstå i att samlas och mötas, säger Kristine Slettevold.

Uppsättningen får premiär på Orionteatern den 15 november och kommer därefter att ligga i Cullbergs turnérepertoar.