meny mobile
Tillbaka
05.10.2011

Cullbergbaletten på Kulturhuset i Jefta van Dinther’s ”The way things go”

Foajé 3, våning 3
Fre 14/10 kl 12 och kl 18
Lör 15/10 kl 13 och kl 15
Längd: 45 min
Fri entré

Cullberg out in context är Cullbergbalettens platsspecifika projekt som tar delar av kompaniets verksamhet ut ur sitt vanliga sammanhang till nya scenrum.

The way things go är en koreograferad händelsekedja av orsak och verkan. Genom att betrakta kroppen som en kombination av kontrollerad vilja och mekaniska funktioner omformar dansarna hela tiden de omständigheter de hamnar i. De placerar sig själva i skottlinjen. När de kollapsar, smälter samman, pressar framåt, håller fast, stannar upp, glider, drar, balanserar och faller suddar de ut gränserna mellan aktivitet och passivitet.

De rör sig genom ett tomt rum utan vare sig scen eller sittplatser, och publiken kan följa dansarnas kluster och dras in i deras konstellation. I takt med att dansarnas rörelser och rörelsemönster förändras och utvidgas så anpassar sig publiken: den drar sig undan för att undvika kollision, kommer närmare för att inte missa detaljerna och byter plats för att se var det är något nytt på gång.

Cullberg out in context är en inbjudan att dela intryck och uttryck.

Koncept: Jefta van Dinther. Skapat 2009 i samarbete med dansarna Naiara Mendioroz Azkarate, Kyung-Sun Baek, Luis Miguel Félix, Norberto Llopis Segarra.

Jefta van Dinther (SE/NL) är koreograf och dansare, verksam i Amsterdam, Stockholm och Berlin.

Dansare Cullbergbaletten:
Eszter Czédulas/Hanako Hoshimi-Caines
Fem Rosa Has
Shumpei Nemoto
Victoria Roberts
Luis Alberto Rodriguez
Adam Schütt
Daniel Sjökvist
Kristóf Várnagy
Patricia Vázquez