meny mobile
Tillbaka
11.12.2012

Anna Grip lämnar Cullbergbaletten till sommaren

Cullbergbalettens konstnärliga ledare Anna Grip väljer att lämna sitt uppdrag när förordnandet går ut till sommaren. Nu påbörjar Riksteaterns ledning rekryteringen av en ny konstnärlig ledare.

– Man har olika uppgifter i olika verksamheter vid olika tidpunkter. I min roll som konstnärlig ledare för Cullbergbaletten har jag arbetat för att utveckla och förvalta på samma gång, det har varit mitt uppdrag. Cullbergbaletten har haft en lång och stark historia utan mig och kommer att ha en lång och stark framtid utan mig. Jag har strävat efter att öppna dörrar för framtiden. För att rekryteringsprocessen nu ska komma igång väljer jag att lämna detta besked nu, ett halvår innan jag slutar, säger Anna Grip.

Anna Grip kom till Cullbergbaletten 2006 som ensemblechef. Sommaren 2008 tog Grip över som tillförordnad konstnärlig ledare när Johan Inger slutade och sedan januari 2010 har hon varit kompaniets konstnärliga ledare.

Under sin tid på Cullbergbaletten har Anna Grip bjudit in flera koreografer att skapa verk för stora och små scener. Hon har också breddat kompaniets verksamhet till att även omfatta platsspecifika verk och verk för andra scener än de traditionella scenrummen. Kompaniet har under Grips ledning gjort satsningar på kommande generationer dansare, koreografer och publik och tar idag bland annat emot sistaårsstudenter i ett praktikprogram.

Anna Grip och Riksteaterns verksamhetschef Mia Larsson finns tillgängliga för intervjuer:

För mer information och bokning av intervjuer kontakta:
Erica Espling, press- och marknadsansvarig Cullbergbaletten
070-602 27 01