meny mobile
Tillbaka
15.04.2016

Cullbergbaletten startar ny samtalsserie i samarbete med Index – The Swedish Contemporary Art Foundation

Cullbergbaletten och galleri Index bjuder in publiken till öppna samtal om dans. Premiär för den nya samtalsserien Cullberg Talks torsdag 28 april kl. 18.00, Index, Kungsbro Strand 19, Stockholm.

Kritisk reflektion av det egna arbetet har blivit en viktig del av samtida dansares vardag. Frågeställningarna rör dansens funktion som konstform, dans bland andra konstformer, dansarnas kompetens, ägandeskap och upphovsrätt, kroppen som ett arkiv och utbildning. Dessa frågor är en del av den pågående diskussionen mellan dansare både i och utanför studion, frågor som i slutändan rör kroppens roll, koreografi som mötesplats, och livet självt.

Cullberg Talks är en ny serie samtal om dans. I samarbete med Index arrangerar Cullbergbaletten tre samtal i år där dansare i kompaniet samtalar med publiken och yrkesverksamma i branschen. Det första Cullberg Talks tar upp temat ”arbete” tillsammans med filosofen, dans- och teaterforskaren, dramatikern och läraren Bojana Kunst. Diskussionen leds av Cullbergbalettens dansare Samuel Draper, Katie Jacobson och Daniel Sjökvist. Nästa samtal är planerade till augusti och november.

Samtalen hålls på engelska.

För mer information, kontakta gärna:
Erica Espling, PR- och Marknadsansvarig Cullbergbaletten
070-602 27 01