meny mobile
Tillbaka
13.09.2016

Stina Dahlström ny verksamhetsledare för Cullbergbaletten

– Jag är jätteglad! Med min erfarenhet och kontaktnät hoppas jag kunna bidra till Cullbergbalettens viktiga utveckling och arbete. För mig kommer konsten alltid först och fungerar som en grund för alla beslut och aktiviteter. Jag ser fram emot att arbeta med kompaniet, säger Stina Dahlström.

Stina Dahlström är född 1982 i Kiruna. Hon har utbildning i litteraturvetenskap, dans- och teatervetenskap, ekonomi och projektledning vid Stockholms Universitet. Sedan 2007 har Stina Dahlström varit verksam i olika roller på den internationella samproduktionsplattformen och scenen MDT på Skeppsholmen i Stockholm. Hon är även en av initiativtagarna till det nationella nätverket Tour de Dance.

– Stina Dahlström har en stor kunskap och en bred erfarenhet av samtida dans, både i Sverige och internationellt. Stina Dahlström kommer att på ett utmärkt sätt och tillsammans med den konstnärliga ledaren ta Cullbergbaletten vidare in i framtiden, säger Mia Larsson danschef, Riksteatern.

För mer information, kontakta:

Erica Espling, Marknads- och PR-ansvarig Cullbergbaletten

+ 46-70-602 27 01
erica.espling@cullbergbaletten.se

Cullbergbaletten har dansat över hela världen och är ett viktigt inslag i den internationella presentationen av samtida dans. Genom sina turnéer inom landet når Cullbergbaletten också ut nationellt. Kompaniet samarbetar med en mängd nationella och internationella koreografer och scenkonstnärer som skapar föreställningar för stora scener såväl som för de mindre. Cullbergbalettens verksamhet omfattar idag också projekt och produktioner för andra platser än de traditionella scenrummen och samverkan med dansutbildningar. Birgit Cullberg grundade Cullbergbaletten 1967 under Riksteaterns huvudmannaskap. Kompaniet har idag 16 dansare från nästan lika många länder. Sedan starten har dansarnas scenpersonligheter och tekniska styrka varit Cullbergbalettens kännetecken. Gabriel Smeets är konstnärlig ledare sedan maj 2014. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern.