meny mobile
Tillbaka
29.04.2013

Stipendier till Lisa Drake och Alexandra Campbell

Cullbergbalettens repetitionsledare Lisa Drake och dansare Alexandra Campbell mottog lördagen den 27 april stipendier i samband med Riksteaterns Teaterdagar. Lisa Drake har tilldelats ett stipendium ur Hans Ullbergs stipendiefond och Alexandra Campbell har fått Riksteaterns stipendium. Motiveringarna löd:
Alexandra Campbell
Med stor nyfikenhet och gedigen erfarenhet omfattar hon såväl det gamla som det nya. Som kollega och medarbetare är hon en stor förebild. Hon kan förvalta och förädla äldre, befintlig repertoar och är samtidigt mycket eftertraktad hos de samtida koreograferna. Hon dansar från klarhet till klarhet, med förmåga att skapa sitt eget rum både som dansare och som koreograf. Alexandra Campell är väl värd Riksteaterns stipendium.

Lisa Drake
Lisa Drake har tilldelats ett stipendium ur Hans Ullbergs stipendiefond. Med ständigt växande passion tillika kunskap inom dansen, tar Lisa Drake både sig själv och Cullbergbalettens dansare till nya insikter och möjligheter. Som dansare och, inte minst, som repetitör bidrar hon till kompaniets höga konstnärliga nivå. Lisa är dessutom en lysande ambassadör för dansen, Cullbergbaletten och Riksteatern och inspirerar såväl nya som gamla anhängare av danskonsten. Lisa Drake en självklar och värdig mottagare av Hans Ullbergs stipendium.

För mer information, kontakta: Erica Espling, pressansvarig Cullbergbaletten 070-602 27 01

Cullbergbaletten har dansat över hela världen och är ett viktigt inslag i den internationella presentationen av svenskt kulturliv. Genom sina turnéer inom landet når Cullbergbaletten också ut nationellt med modern dans. Kompaniet samarbetar med en mängd nationella och internationella koreografer och scenkonstnärer som skapar föreställningar för stora scener såväl som för de mindre. Cullbergbalettens verksamhet omfattar idag också projekt och produktioner för andra platser än de traditionella scenrummen och samverkan med dansutbildningar. Anna Grip är kompaniets konstnärliga ledare. Birgit Cullberg grundade Cullbergbaletten 1967 under Riksteaterns huvudmannaskap. Kompaniet har idag 16-18 dansare från nästan lika många länder. Sedan starten har dansarnas scenpersonligheter och tekniska styrka varit Cullbergbalettens kännetecken. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern.