meny mobile
Tillbaka

Lediga tjänster

Vikarierande turnéledare

Vad innebär tjänsten?
Som turnéledare följer du med på kompaniets turnéer och är producentens förlängda arm när kompaniet är på turné. Kompaniet är ett samtida danskompani som turnerar extensivt i Sverige och internationellt. Med dig på turné har du dansare, tekniker och repetitionsledare. Inför turné har du kontakt med presentatören, bokar resor, planerar samt kommunicerar nödvändig information till resten av kompaniet. På turné har du en samordnande roll och tar alla externa kontakter.

Du arbetar nära producent, kompanikoordinator och marknadsförare. Mellan turnéerna arbetar du från Cullbergs lokaler i Hallunda med planering av turnéer samt stöttar arbetsgruppen med olika aktiviteter, t.ex. publikutveckling.

Vad är viktigt för rollen?
Vi söker dig som har arbetat som projektledare eller produktionsledare inom scenkonstområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom det samtida dans- eller koreografiområdet. Erfarenhet av turné är meriterande, liksom erfarenhet av publikarbete.

Avdelningens arbetsspråk är engelska, vilket kräver att du kan formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Då Cullberg har ett internationellt uppdrag och kompaniet består av en mångfald av perspektiv och erfarenheter värdesätter vi att du har god förståelse för olika levda erfarenheter. Du uppskattar olikheter och förstår hur bakgrund, kulturella uttryck och samhälle påverkar och samverkar med varandra. Du är bra på att samarbeta och att ta egna initiativ. På turné kan mycket hända, så du behöver kunna lösa problem självständigt. Att du är en god och tydlig kommunikatör och anpassar din kommunikation till situation och mottagare samt att du är strukturerad håller ordning och reda är en förutsättning för att arbetet ska rulla på smidigt.

Övrigt
Tjänsten är ett års vikariat på heltid med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Tillträde sker i augusti 2021. Resor och arbete på kvällar och helger är en del av tjänsten.

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Ca 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i riksteaterföreningar över hela landet. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett särskilt ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till närmare en halv miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullberg och Riksteatern Crea är delar av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Augusti 2021
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Botkyrka
Län: Stockholms län
Land: Sverige

Kontakt:
Stina Dahlström, verksamhetsledare Cullberg, stina.dahlstrom@cullberg.com
Kajsa Åsheim, personalspecialist, kajsa.asheim@riksteatern.se
Facklig företrädare
Benjamin Pohlig, Scen och film, avdelning 15, benjamin.pohlig@cullberg.com

Publicerat 2021-06-10
Sista ansökningsdag 2021-06-16

Ansök här!

Cullberg is the national and international repertoire contemporary dance company in Sweden, continuously co-creating to make cutting edge dance relevant for the many. Together with choreographers from all over the world, we are exploring ideas on how dance can be defined, produced and presented. Those explorations are the pillars of a company that is constantly in motion at the heart of the international arena. 2019-2021, Cullberg works exclusively with three associated artists: Alma Söderberg, Deborah Hay and Jefta van Dinther. The core of the company consists of 17 extraordinary individual dancers with a central role in the creations. Our works emerge from the time we are living in, as part of the socio-political environment including equality, diversity and sustainability. Cullberg is led by artistic director Gabriel Smeets and managing director Stina Dahlström. Cullberg is part of Riksteatern – The Swedish National Touring Theatre.