meny mobile
Tillbaka

Lilian Steiner

Dansare

Född: Australien

Lilian Steiner är en australiensisk dansare och koreograf. Sedan sin examen från Victorian College of the Arts, en bachelor i dans 2010, har Lilian arbetat som dansare/samarbetspartner och har turnerat i hög utsträckning med det Melbournebaserade kompaniet Lucy Guerin Inc.

Hon har arbetat i ett flertal projekt med koreograferna Phillip Adams (Balletlab), Melanie Lane, Shelley Lasica och Brooke Stamp, med flera, såväl som med flera konstnärer som jobbar med performance i film och inom visuell konst, ljud, arkitektur och design.

Lilians egna arbete med scenkonst, skulptur och videokonst, har presenterats i Australien, Italien, Frankrike, Lettland, Spanien, Schweiz, England, Hong Kong och online.

Lilian mottog the Green Room Award för Best Performer 2023, för bästa kvinnliga dansare både 2017 och 2018 och ett Helpmann Award 2017. Hennes verk Noise Quartet Meditation fick the Green Room Award 2015 för Concept an Realisation.

Hennes praktik uppmuntrar den djupa intelligensen i kroppen och dess unika förmåga att visa och kommentera komplexiteten i den samtida mänskligheten. Hennes intressen vidgar sig till experimentellt ljud och visuell design där kroppen är basen för frågor och uttryck.

Lilian började på Cullberg säsongen 2023/2024.

www.liliansteiner.com