meny mobile
Tillbaka
23.11.2020

Martin Falck tilldelas utmärkelsen Kolla! i kategorin Form

Cullbergs grafiska formgivare, art director och creative director Martin Falck tilldelas utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Form för den visuella identiteten för danskompaniet Cullberg.

– Jag drivs av att hitta en balans mellan att utmana normer och pusha grafisk design framåt och att samtidigt behålla respekten för uppdragsgivarens behov. Ofta har en kund en bestämd idé om hur det ska se ut som inte stämmer överens med deras innehåll eller kärna. I mitt arbete strävar jag efter att verkligen leta fram det perfekta visuella uttrycket och undvika klichéer eller normer.? Jag hoppas att när Svenska Tecknare delar ut pris till mitt arbete, är det till hjälp att öppna upp för nya uttryck, säger Martin Falck.

Motivering: Bra exempel på när erkänd och högaktad inrättning vågar gifta sig med utmanande samtida uttryck i sin visuella identitet. Formgivaren förflyttar formnormen framåt för målgruppen samtidigt som ett lekfullt och lämpligt, beskrivande visuellt språk skapas åt uppdragsgivaren. Inspirerande projekt med uppsluppen laborerande dansant typografi.

Mer info finns på Svenska Tecknares hemsida.